Tuingereedschap voor beginners

Tuingereedschap voor beginners

Meer plantentips:

Als beginner in de wereld van de tuinieren, is het belangrijk om het juiste gereedschap aan te schaffen om je tuin te onderhouden en te laten groeien. Tuingereedschap is er in verschillende vormen en maten, en het is soms moeilijk om te beslissen welke gereedschappen je nodig hebt. Kies je gelijk voor elektrisch tuingereedschap? Of begin je met wat kleins en bouw je dit later uit naar het zware geschut? Geen zorgen, met de juiste basisuitrusting kun je al een heel eind komen.

Essentieel tuingereedschap wat niet mag ontbreken

Er zijn veel verschillende soorten tuingereedschap op de markt, en het is belangrijk om te beslissen welke gereedschappen je echt nodig hebt. Sommige gereedschappen zijn specifiek voor bepaalde taken, terwijl andere gereedschappen meerdere taken kunnen uitvoeren. In dit artikel zullen we de meest essentiële en veelzijdige tuingereedschappen bespreken die elke beginner in de tuin moet hebben.

Spade

SPE61 L Spade Digging

Een spade is een van de meest basale en belangrijke tuingereedschappen voor beginners. Het wordt gebruikt voor het bewerken van de grond, het graven van gaten voor nieuwe planten en het omleggen van grond. Een spade is niet te verwarren met een schep. Het belangrijkste verschil tussen een spade aan de ene kant en een schep aan de andere, is dat een spade specifiek is ontworpen om er mee te gaan spitten. Een spade is dan ook uitermate geschikt om er de tuin mee om te spitten. Een schop kan juist veel beter worden gebruikt om er mee te gaan scheppen. 

Bij het kiezen van een spade, is het belangrijk om te letten op de grip en stevigheid van de steel, evenals de scherpte van het blad. Een goede spade zal comfortabel in je hand liggen en eenvoudig door de grond snijden.

spade

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Schop

5ef39c3b5af6cc6a20760ff2

Een schop, niet te verwarren met een spade, is een ander belangrijk stuk tuingereedschap wat niet mag ontbreken in jouw arsenaal. Het wordt gebruikt voor het graven van gaten voor nieuwe planten en bloemen, het verplaatsen van grond en het verwijderen van wortels en stenen. Bij het kiezen van een schop, is het belangrijk om te letten op het gewicht en de scherpte van het blad. Een lichte schop met een scherpe rand zal gemakkelijk door de grond snijden en het graafproces vergemakkelijken.

schop

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Snoeischaar

image 17

Een snoeischaar kan ook echt niet ontbreken als je geeft om de grootte en de gezondheid van je planten. Het wordt gebruikt om takken en bladeren af te snoeien en te bijhouden. Bij het kiezen van een snoeischaar, is het belangrijk om te letten op de comfortabele grip en de scherpte van de snede. Een goede snoeischaar zal eenvoudig door dikkere takken snijden en zorgen voor een mooie en gezonde tuin.

snoeischaren

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Hark

hark

Een hark wordt gebruikt voor het verwijderen van bladeren en onkruid en is vooral voor de grotere tuinen, of tuinen met veel bomen, geen overbodige luxe. Met een hark kan je goed input verzamelen voor je composthoop bijvoorbeeld. Bij het kiezen van een hark, is het belangrijk om te letten op de grip en stevigheid van de steel. Een hark met een goede grip en stevige steel zal comfortabel in je hand liggen en snel en efficiënt werk verrichten.

hark

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Gieter

Gieter

Een gieter is simpelweg absolute noodzaak, vooral als je een grotere tuin hebt. Het wordt gebruikt voor het bewatering van je tuin en het onderhouden van je planten. In Nederland zal een gieter voornamelijk nodig zijn in de zomerse maanden, waarin het tegenwoordig soms, in tegenstelling tot de winter, ineens voor een langere tijd gortdroog kan zijn. Bij het kiezen van een gieter, is het belangrijk om te letten op het vermogen en de handige spuitmond. 

gieter

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Handschoenen

handschoenen

Handschoenen bieden bescherming tegen doornen, schrammen en blaren. Voor de tuinier met veel doornstruiken of gevoelige handen zijn handschoenen sterk aan te raden. Het is belangrijk om handschoenen te kiezen met een stevige pasvorm en een comfortabele binnenvoering, zodat je de hele dag door comfortabel kunt tuinieren.

tuinhandschoenen

Bekijk hier het online aanbod van dit product:

Tuinschepje 

kleine steekschep

Een tuinschepje, of verplantschep, is een compact en handzaam gereedschap voor tuiniers. Het wordt gebruikt voor precieze taken zoals het verwijderen van onkruid, het aanleggen van bloemperken of het planten van kleinere bomen en struiken. Dankzij de kleinere afmetingen en het gewicht is deze steekschep makkelijk te hanteren, zelfs in kleinere tuinen. Het is belangrijk om een steekschep te kiezen met een scherpe punt en een degelijke bouw, zodat je ook op moeilijker bereikbare plekken precieze taken kunt uitvoeren.

Tuinschepje

Bekijk hier het online aanbod van dit product: