Top 10 elektrisch en accu tuingereedschap

Meer plantentips:

Groene handen is een reverentie naar de kleur van je handen als je veel in de tuin bezig bent. Aarde, planten en andere natuurlijke producten zorgen voor deze verkleuring. Groene handen zijn in deze tijd echter niet meer de norm. Voor elke tuinklus die je met de hand kunt doen, is er ook elektrisch gereedschap, op netstroom of met een accu.

De investering in een of meer van deze tools wordt interessanter naarmate je tuin groter is, en het onderhoud meer tijd en inspanning kost. Hier zetten we 10 werkbesparende tuingereedschappen op een rijtje.

1. Heggenschaar

bosch easy hedge cut 12 45 li 12v 25 ah heggenschaar accu klium


Hagen snoeien gaat natuurlijk prima met de hand, maar moeitelozer en strakker met een elektrische of accu heggenschaar. Ze zijn er in veel soorten en maten. Zaken als het gewicht en de zwaardlengte zijn bepalend voor de beste keus voor jouw tuin.

2. Grasmaaier

makita dlm431z basismodel accu grasmaaier lxt 2 x 18v klium 1

Accu grasmaaiers zijn ideaal voor alle gazons met uitzondering van de allergrootste. Ze vereisen geen handkracht, produceren weinig geluid en zijn compleet snoerloos. Voor elk gazon is er een model met precies de juiste eigenschappen en je vindt ook uitvoeringen waarmee je het gras kunt mulchen. En kijk je liever vanuit je luie terrasstoel toe hoe

3. Grastrimmer

makita dur181rfe accu grastrimmer lxt 18v klium


Een grastrimmer of kantenmaaier gebruik je om de randen van het gazon netjes af te werken en voor plekken die met de grasmaaier moeilijk bereikbaar zijn. Grastrimmers zijn er zowel met accu als met een snoer.

4. Grasschaar

shutterstock

Een accu grasschaar is er voor het fijnere werk. Je kunt er gazonrandjes mee afwerken zonder last van je handgewrichten te krijgen en hij is ook handig voor het vorm snoeien van buxus.

5. Bosmaaier

makita dur187uz basismodel accu grastrimmer lxt 18v klium

De grote broer van de grastrimmer. Met een bosmaaier kun je allerlei wildgroei in je tuin aan, van distels en riet tot opschot van bomen en struiken. Afhankelijk van de klus gebruik je messen of draad. De zwaarste professionele uitvoeringen werken op benzine, maar voor de tuin is een geluidsarme accu-uitvoering sterk genoeg.

6. Kettingzaag

Image 1

Een elektrische kettingzaag of een uitvoering met accu is de beste keus voor de meeste tuinbezitters. De zwaardere machines met een benzinemotor zul je namelijk niet gauw nodig hebben. In veel gevallen zal een lichtgewicht snoeikettingzaag met een kort zwaard voldoende zijn voor de basis tuinieren.

7. Bladblazer

dewalt dcm562p1 bladblazer klium

Wie een tuin met grote bomen heeft, kent het frustrerende gevoel van de herfst, wanneer de afgewaaide bladeren het gazon sneller bedekken dan je ze kunt wegharken. Met een bladblazer verander je niets aan de natuurlijke loop van de seizoenen, maar je klaart een terugkerend karwei zonder inspanning in een mum van tijd.

8. Hakselaar

makita ud2500 elektrische hakselaar klium

Een hakselaar maakt korte metten met snoeiafval. De zwaardere uitvoeringen kunnen takken tot een dikte van 4,5 cm aan. Het fijngesnipperde hout kun je eenvoudig kwijt bij het GFT-afval, op de composthoop of op tuinpaden.

9. Hogedrukreiniger

shutterstock

Een hogedrukreiniger is een bijzonder nuttig apparaat om aanslag en allerhande vervuiling te verwijderen van terras en oprit.

10. Rugzak accu

hitachi bl36200wo rugzakmodel accu 36 v 21 ah klium


Tot slot een product voor de echte professional die nooit zonder stroom wil komen te zitten: deze bijzonder krachtige accu draag je op je rug mee en hij zorgt dat je gegarandeerd de hele dag kunt doorwerken.