Vrouwentong plant (Sansevieria) verzorging: 6 tips

Vrouwentong plant

Meer plantentips:

De vrouwentong is niet alleen makkelijk te verzorgen, maar heeft ook luchtzuiverende eigenschappen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Mede door deze luchtzuiverende eigenschappen is de Vrouwentong plant een populaire plant voor in de slaapkamer. In dit artikel delen we een aantal tips over hoe je jouw Vrouwentong gezond en vol leven kunt houden. Van de juiste verlichting tot de juiste hoeveelheid water, leer alles over de verzorging van deze plant.

6 tips voor het verzorgen van jouw Vrouwentong plant

Licht

Plaats de Sansevieria in een goed verlichte ruimte. Hij kan zowel indirecte als directe zonlicht verdragen, maar te veel direct zonlicht kan de bladeren laten verbranden.

Water

De Sansevieria heeft weinig water nodig. Laat de grond tussen de gietbeurten goed drogen voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water kan wortelrot veroorzaken.

Luchtvochtigheid

Spray af en toe water in de lucht om de plant heen. Dit helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden, vooral als de plant in een droge ruimte staat.

Voeding

Gebruik een lichte, goed doorlatende grond en geef de plant eens in de zoveel tijd een beetje mest.

Onderhoud

Snijd regelmatig de dode bladeren en bloemen af om de plant een gezonde uitstraling te geven.

Plagen

Let op voor plagen zoals witte vlieg, spintmijten en trips. Deze kunnen worden bestreden met neemolie.

Sansevieria is een sterke, hardnekkige plant, die over het algemeen weinig verzorging nodig heeft en kan overleven in verschillende barre omstandigheden. Door deze simpele tips in acht te nemen zorg je voor een gezonde en mooie Vrouwentong plant.

vrouwentong kopen

Bekijk hier het online aanbod van deze plant: