Inspiratie: De beste planten voor op je slaapkamer

Meer plantentips:

Als het gaat om het toevoegen van groen aan je slaapkamer, zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Je wilt planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, goed kunnen groeien in lagere lichtomstandigheden en luchtzuiverende eigenschappen hebben om een gezonde slaap te bevorderen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een plant mooi in je slaapkamer past. Heb je een wat kleinere slaapkamer? Dan is een grote plant vaak geen optie.

Planten in de slaapkamer als natuurlijke luchtfilter

Een droge of verontreinigde lucht in je slaapkamer kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen. Onderstaande planten dienen als een natuurlijke filter om de slechte stoffen uit de lucht te filteren, dit bevorderd je slaap, gezondheid en zorgt ook nog voor een mooie groene tint in de inrichting van jouw kamer.

Welke planten zijn goed voor de slaapkamer?

Afhankelijk van de grootte van zijn enorm veel planten geschikt om op je slaapkamer kwijt te kunnen. Sommige planten onderscheiden zich echter door (bijvoorbeeld) lucht-filterende kwaliteiten. De planten die wij in dit artikel behandelen zijn de Vrouwentong, Graslelie, Aloë Vera, Kaapse jasmijn en de Drakenklimop. 

Vrouwentong (Sanseviera)

image 4

Vrouwentong planten zijn bekend om hun vermogen om te groeien in een breed scala aan omstandigheden, waaronder lage lichtomstandigheden. Ze zijn ook geweldig in het zuiveren van de lucht door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzene te verwijderen. Deze planten zijn ook gemakkelijk te verzorgen, ze hebben weinig water nodig en vereisen weinig onderhoud.

vrouwentong kopen

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Graslelie (Chlorophytum comosum)

image

Graslelies zijn een andere geweldige optie voor de slaapkamer. Ze zijn bekend om hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren door verontreinigende stoffen zoals xylene en toluene te verwijderen. Ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen, ze hebben matig licht nodig en regelmatig water.

graslelie

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Aloë Vera (Aloe barbadensis)

Optimized AdobeStock 115271763 1

Aloë vera-planten zijn bekend om hun helende eigenschappen en worden vaak gebruikt om brandwonden en andere huidproblemen te behandelen. Ze zijn ook geweldig in het zuiveren van de lucht door formaldehyde te verwijderen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, ze hebben helder, indirect licht nodig en weinig water.

Aloe vera plant

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Kaapse jasmijn (Gardenia)

kaapse jasmijn

De Kaapse jasmijn is niet alleen bekend om haar schoonheid, maar ook om haar rustgevende eigenschappen. Een Duitse studie op muizen claimt zelfs dat een langdurige blootstelling aan de geur van een Kaapse jasmijn, een vergelijkbaar effect zou hebben als valium. De Kaapse jasmijn is niet moeilijk te verzorgen; ze hebben helder, indirect licht nodig en weinig water. Kortom, deze plant is een goede toevoeging voor elke slaapkamer. 

72779 01 BAKI

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Drakenklimop (Gardenia)

Drakenklimop slaapkamer

De Drakenklimop  (ook bekend als Epipremnum) houdt van plekken in huis waar de zon nooit direct op schijnt, maar waar wel veel licht komt. Dit zijn de plekken met indirect licht. De Drakenklimop heeft een specialeplek in onze lijst van luchtzuiverende planten, en dat is niet voor niets; hij is namelijk buitengewoon effectief in het absorberen van formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Daarnaast toont onderzoek van NASA aan dat deze plant mogelijk in staat is schimmels en zelfs stoffen van dierlijke uitwerpselen uit de lucht te verwijderen. Ook helpt hij allergische symptomen te verbeteren. Een ideale natuurlijke filter voor op je slaapkamer dus!

drakenklimop epipremnum

Bekijk hier het online aanbod van deze plant: