Drakenklimop (epipremnum) verzorgen (4 tips)

Meer plantentips:

De Epipremnum aureum, ook wel bekend als de Drakenklimop, is een prachtige en veelzijdige kamerplant die gemakkelijk te kweken is. De drakenklimop staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, wat hem een hele goeie slaapkamerplant maakt.

Heb je een drakenklimop aangeschaft? Lees hier een aantal handige tips om de drakenklimop te verzorgen.

Verzorging drakenklimop:

Licht

De Drakenklimop komt oorspronkelijk uit jungle-achtige klimaten waar hij vaak tegen de stam van andere planten op klimt. Het is daarom een schaduwplant die vooral houdt van indirect licht. Zet hem daarom niet in de volle zon

Water

Geef niet te veel maar regelmatig water. Laat de grond tussen gietbeurten door goed uitdrogen. Begiet met mate tijdens de winter. Maak de bladeren regelmatig schoon met een doekje dat in ontkalkt water is gedrenkt.

Giftigheid

Let op: De drakenklimop is giftig, vooral voor huisdieren. Het eten van de bladeren kan bij katten en honden zelfs voor overlijden zorgen.

Verpotten

Wil je dat je drakenklimop blijft groeien? Probeer de plant dan vaak te verpotten, minimaal een keer per jaar in de lente.

drakenklimop epipremnum

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Drakenklimop inspiratie

De drakenklimop is een plant die bestaat uit lange stengelvormige uithangsels. Zoals de naam zegt is de epipremnum een klimop plant. Dit betekend dat hij zich gemakkelijk tegen verticale oppervlaktes vestigt. Plaats hem bijvoorbeeld tegen een mosstok aan voor een mooie eyecatcher in de woonkamer Je kan de plant ook op een verhoging zetten en de stengels zich een weg naar beneden laten vinden.

voorbeelden: