Vensterbank decoreren tegen inkijk: groen als decoratie

Vensterbank decoreren tegen inkijk

Meer plantentips:

Mooie grote ramen zijn geweldig. Ze zorgen voor veel licht en leven in jouw huis of appartement. Soms moet je echter inleveren op privacy. Vooral in de grote stad, waar de straten erg druk kunnen zijn kan een groot raam op de begane grond of eerste verdieping je leven blootstellen aan een groot aantal voorbijgangers. De vensterbank is hiervoor de oplossing; het is namelijk een vaak vergeten plekje in huis, maar het is juist een uitstekende plek om lekker los te gaan met groen. Naast hun decoratieve vermogen, helpen planten namelijk om inkijk te verminderen en zo meer privacy te creëren in huis.

Vensterbank decoreren met planten

Er zijn veel verschillende soorten planten die geschikt zijn voor het decoreren van de vensterbank. Kies bijvoorbeeld voor kamerplanten zoals de Sansevieria, Pilea of Calathea. Ook kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn kunnen goed groeien op de vensterbank. Voor een natuurlijke uitstraling kun je ook kiezen voor hangplanten, zoals de Drakenklimop, Hoya of Scindapsus. Combineer verschillende soorten planten voor een speels effect op de vensterbank.

Inkijk verminderen met planten

Wil je meer privacy creëren in huis en inkijk verminderen? Dan zijn er verschillende manieren om planten hiervoor in te zetten. Kies bijvoorbeeld voor grote kamerplanten zoals de Monstera Deliciosa of de Strelitzia, die het zicht van buitenaf blokkeren. Ook hoge planten zoals bamboe en varens kunnen goed werken om inkijk te verminderen.

Een andere manier om inkijk te verminderen is door het gebruik van hangplanten. Hang bijvoorbeeld de String of Pearls, Rhipsalis of Pothos op in de buurt van het raam. Hierdoor wordt het zicht vanaf buiten geblokkeerd, terwijl er nog steeds voldoende licht binnenkomt.

Door het gebruik van planten kun je zo een natuurlijke en sfeervolle uitstraling creëren, terwijl je tegelijkertijd meer privacy in huis krijgt.