De beste planten voor op kantoor (weinig onderhoud)

beste kantoorplanten

Meer plantentips:

Aankomen op kantoor voordat de zon opkomt en vertrekken in de schemering kan een echt gevoel van ontbering veroorzaken voor degenen die van het buitenleven houden. Het gebruik van een lichttherapielamp of lightbox kan helpen, maar het toevoegen van wat kamerplanten kan de ontbrekende natuurlijke schakel zijn die nodig is om de productiviteit en tevredenheid op het werk te verbeteren. Wat is de meest gewenste kwaliteit voor kantoorplanten? laag onderhoud!

Waarom planten op kantoor?

Planten zijn een enorm belangrijk element voor de inrichting van het kantoor. Naast dat veel groen op de werkplek voor rust kan zorgen, zijn de luchtzuiverende kwaliteiten van planten bevorderend voor de concentratie en werkvermogen. Een recente studie heeft aangetoond dat het hebben van een kantoortuin een positieve invloed kan hebben op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Deze studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Exeter, toonde aan dat werknemers die regelmatig in de buurt van groen werkten een lager stressniveau en meer energie hadden, en tot 15% productiever waren dan werknemers in een ruimte zonder planten.

Lijst beste kantoorplanten

Aloë Vera (Aloe barbadensis)

Aloe vera plant

Aloë Vera planten zijn geweldig in het zuiveren van de lucht door formaldehyde te verwijderen. Daarnaast zijn ze ook bekend om hun helende eigenschappen en worden vaak gebruikt om brandwonden en andere huidproblemen te behandelen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, ze hebben helder, indirect licht nodig en weinig water. De Aloë Vera is bijzonder geschikt om jouw kantoor op te fleuren.

Aloe vera plant

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Gatenplant (Monstera)

gatenplant monstera

De Monstera is een populaire kantoorplant die bekend staat om de unieke bladeren met gaatjes, vandaar ook de Nederlandse benaming; Gatenplant. Deze plant is afkomstig uit de regenwouden van Zuid-Amerika en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een plant met een opvallend uiterlijk. Naast haar decoratieve waarde is de Monstera ook een uitstekende luchtzuiveraar en kan ze helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit op kantoor. Bovendien is deze plant makkelijk te verzorgen, wat haar nog aantrekkelijker maakt voor zowel beginnende als ervaren kantoor-plantenkwekers.

Monstera

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Graslelie (Chlorophytum comosum)

Spinnenplant

Graslelies zijn een andere geweldige optie voor op kantoor. Ze zijn bekend om hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren door verontreinigende stoffen zoals xylene en toluene te verwijderen. Ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen, ze hebben matig licht nodig en regelmatig water.

graslelie

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Drakenklimop (Gardenia)

Drakenklimop slaapkamer

De Drakenklimop  (ook bekend als Epipremnum) houdt van plekken op kantoor waar de zon nooit direct op schijnt, maar waar wel veel licht komt. Dit zijn de plekken met indirect licht. Hij is buitengewoon effectief in het absorberen van formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Daarnaast toont onderzoek van NASA aan dat deze plant mogelijk in staat is schimmels uit de lucht te verwijderen. Dit allemaal in combinatie met een makkelijke verzorgingscyclus maakt van de drakenklimop een ideale kantoorplant. 

drakenklimop epipremnum

Bekijk hier het online aanbod van deze plant:

Rubberplant (Ficus elastica)

image 2

Rubberplanten, ook bekend als rubberbomen of Ficus elastica, zorgen voor geweldige kantoorplanten. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en hoeven slechts één keer per week water te krijgen. Door hun luchtzuiverende eigenschappen bevorderd de rubberplant de werkomgeving. daarnaast is het ook nog een mooie plant voor het oog. 

Bekijk hier het online aanbod van deze plant: