Aloë Vera plant verzorgen (4 tips)

Aloe vera plant

Meer plantentips:

De Aloë Vera is natuurlijk het meest bekend om zijn sappen die een helende werking hebben op de huid. Is je huid verbrand door de zon? Snij dan bijvoorbeeld een stukje van het vetblad van de Aloë Vera af en smeer de olie-achtige inhoud over de verbrande huid.

Wat minder bekend is over de Aloë Vera is dat hij ook luchtzuiverende kwaliteiten heeft. Hierom is hij een goede toevoeging aan kamers waar je veel tijd doorbrengt, zoals je slaapkamer of je kantoor. 

Aloë Vera thuis verzorgen

Hoewel deze plant niet veel verzorging nodig heeft, is het wel belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen om ervoor te zorgen dat de plant gezond en mooi blijft. In dit artikel vind je een aantal handige tips voor de verzorging van de Aloë Vera.

Licht

De Aloë vera plant is gewend aan een warm en zonnig klimaat, dus het is belangrijk om de plant op een plek te plaatsen waar hij veel licht krijgt. Direct zonlicht is echter niet aan te raden, want dan kan de plant verbranden. Een plek op een raamkozijn dat gericht is op het zuiden of oosten is een goede optie.

Water

Aloë vera planten zijn gewend aan droge omstandigheden, dus het is belangrijk om niet te veel water te geven. Wacht tot de bovenste laag grond droog aanvoelt voordat je de plant weer water geeft. Let erop dat de pot niet in water staat, want dan kan de wortelrot optreden.

Voeding

Aloë vera planten hebben niet veel bemesting nodig. Één keer per maand een kleine hoeveelheid cactus- of vetplantenvoeding is voldoende.

Snoeien

Als je een nieuwe Aloë vera plant wilt kweken, kan je een blad afsnijden en deze in een pot met cactusgrond planten. Het blad zal na enkele weken wortelen en een nieuwe plant zal ontstaan.

Aloe vera plant

Bekijk hier het online aanbod van deze plant: