Bladcactus (Epiphyllum chrysocardium) verzorging en tips

bladcactus

Meer plantentips:

De Selenicereus chrysocardium, ook wel bekend als de Bladcacturs of Zaagcactus, is een prachtige plant die lijkt op een varen, maar de structuur van een vetplant heeft. Het is een epifytische cactus die in de wild groeit in de krommingen van bomen en zijn wortels klampt zich vast aan de boom en gebruikt voedingsstoffen die worden geproduceerd uit afbrekend afval dat afvalt van planten, vogels en andere kleine dieren.

Een van de belangrijkste zorgpunten voor deze plant is dat hij veel licht nodig heeft, plaats hem daarom in een venster gericht op het zuiden of westen. Houd het substraat vochtig maar niet uitgedroogd, houd de temperatuur tussen 20-25 graden celsius en let op bij snoeien wanneer de plant te groot wordt of wanneer er dode of beschadigde takken zijn.

Voor het poten van de Selenicereus chrysocardium, wordt een hoge porositeit potgrond aangeraden. Dit betekent dat de plant veel lucht rondom de wortels wil, dus men kan orchideeënbark mengen met de potgrond, samen met toegevoegde perlite en vermiculite.

De Selenicereus chrysocardium houdt niet van volle zon, daarom is het beter om hem in een oost of west venster of onder licht te plaatsen. Als het in volle zon staat, zoals in een zuid venster of buiten in de zomer, kan het bruine vlekken ontwikkelen vanwege zonverbranding.

Bladcactus stekken

Stekken van de bladcactus gaat heel gemakkelijk. Snijd de leden in stukjes van 10 cm en zet deze rechtop in zandige grond, nadat u ze eerst een weekje hebt laten opdrogen. Na een paar dagen kunnen ze in een pot met vochtige potgrond plaatsen.

In het algemeen is de Selenicereus chrysocardium een prachtige plant die niet veel verzorging vereist. Als men deze plant in huis wil hebben, volg dan deze tips en men zal genieten van een gezonde en lange levensduur van deze unieke plant.

550x550 2

Bekijk hier het online aanbod van deze plant: